5 Basit Teknikleri için masal oku
5 Basit Teknikleri için masal oku
Blog Article
Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, geleneksel masalları nite çağcıl pedagojik yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?
En önemlisi de öğrendiklerini behemehâl birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar derunin artık musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar elan elleme olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak farkındalık ve imijinasyon şu demek oluyor ki görselleştirme kabiliyetlerini geliştireceklerdir.
Masalların dili, çocukların evetşlarına yarar, sakin ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların sözcük acıarcıklarını ve kıstak becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlar.
Ihvanına karşı da bu denli duygulu olabildiği dâhilin kendisini kutlama ediyormuş. Zorlamasız bir şey değil basıcı ki o devasa ellerle arkadaşlarını ebelemek, arkadaşlarının ellerini sıkarken onlara beis vermemek tekte basit değil. Rüfekaına sarıldığında onların kemiklerini kırmamış başlamak kendi hesabına büyük bir temeları tabi ki, arkadaşı olan o çocukları sarılıp öptüğünde yanaklarına muhatara vermemiş sürdürmek zorlamasız bir iş mi güya?
Hassaten, bu tasarda, masalların çocukların birey zekasını ve toplumsal becerilerini kesinlikle desteklediği ve sağtöresel bileğerlerin kavranmasına elbette ulamada bulunmuş olduğu incelenecek.
Çocukların ekol çağında ve sonrasındaki uğraş evetşantısında da eser okuyan bir can olabilmesi dâhilin kesinlikle bu tuzakışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne kadar ona benzer olursanız o da kitaplara olan alışkanlığını haydi haydi kazanacaktır.
Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde evetşarmış bir kükremek kral. Bakalım, neler gelmiş başına?
Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri yan kıpkırmızı kan olmuş. Kanların başüstüneğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.
Sihirli Nar Masalı Bir zamanlar, bir masal oku padişah oğullarını sınamak ve onları hayata hazırlamak derunin bir deneyime antremek istemişti. Vezirleri ile…
Ülkelerin birinde bilge bir beşer yaşarmış. Varlığından haberdar olan her insanın fikirlerine saygı gösterdiği, yaşamın devamı sinein tavsiyeler istediği, önlaştıkları vakaları yorumlatıp gelecekle müntesip konseptlerini aldıkları bu bilgili insanın tatlı mı tatlı bir dili, herkesi kendine fanatik bırakan hoş sohbeti, kimseyi kırmayan sımsıcak bir yüreği varmış.
Güller bile dile gelip mecmu bir ağızdan deve karşılık vermişler: Sen tenezzül yazar bile bir ruz olsun bizi koklamadın. Her hin “dikenli güller” diyerek hakaret ettin.
Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan gine bir maceraya atılmış. Gel, onunla beraber biz bile o maceraya atılalım.
Anadan görme masalların çağdaş eğitim metodlarıyla elbette bütünleşmiş edildiği ve çağdaş çocuk edebiyatının bu masalları nasıl yine yorumladığı ele kızılınacak.
Her hikaye, onlar için rahatlatıcı bir macera, her sayfa gailesiz bir uykuya yakınlarında atılan bir etap olacak.